Andrés Barrios

Andrés Barrios Navarro és natural d’Utrera (Sevilla). Des de nen se sent atret pel flamenc i explora els diferents pals i tocs per transportar-los al piano amb personalitat pròpia.

Assimila de forma autodidacta músiques jazzístiques, llatines i afrocubanes de grans músics (Chick Corea, Chucho Valdés, Michel Camilo o Gonzalo Rubalcaba). Acaba els estudis de piano de grau superior al Conservatori Bonifacio Gil de Badajoz, amb el pianista Àngel Sanzo, després d’obtenir el grau professional al Conservatori Francisco Guerrero (Sevilla), on aconsegueix el Premi Honorífic de fi de grau de piano.

Ha tocat en grans escenaris, com el Teatre Maestranza de Sevilla, la Sala Turina, el Festival de Músiques del Món d’Essaouira (el Marroc), el Teatre Enrique de la Quadra, les Nits de l’Alcázar, el Cicle Batecs Flamencs, el Festival Mirajazz, el Teatre de Badajoz, el Festival Internacional Clazzjazz de Madrid, el Festival de Flamenc i Fado de Badajoz, el Festival Internacional de Jazz de Vitòria i el Festival del Cant de les Mines, on s’alça amb el premi Filó al Millor Instrumentista 2018, amb èxits de públic i crítica.

Àlbums: Al sur del jazz (2019), senzill Meraki (2021).

Andrés Barrios Navarro, pianista