Albert Guinovart

Format musicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, Albert Guinovart va marxar a Londres per a estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio. La seva activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència, interpretació pianística i enregistraments.

Com a pianista ha tocat amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Philarmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de Toulouse, Israel Chamber Orchestra o Franz Liszt de Budapest.

En els seus recitals com a solista combina les seves obres amb les del gran repertori romàntic i clàssic. Ha enregistrat diversos discos amb obres de Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Joaquín Rodrigo, Tangos simfònics.

El seu últim enregistrament és per a Sony Internacional, dels seus dos primers concerts per a piano i orquestra amb The State Academy Symphonic Orchestra de San Petersburg, dirigida per Vasily Petrenko, a més dels seus celebrats Valses poéticos.

El seu catàleg d’obres com a compositor inclou les òperes Atzar (1998) i Alba Eterna (2009), el ballet Terra Baixa (1999), música simfònica (entre aquestes, vuit concerts per a solista i orquestra) i una prolífica producció cambrística.

Es conegut també pels seus musicals: Mar i cel, Flor de nit, Desconcerto Grosso, Gaudí, el musical de Barcelona, Paradís i La Vampira del Raval (2011).

En la seva vinculació amb el cinema ha creat la música per a diferents pel·lícules, entre les que destaquen El llarg hivern. També destaca la seva col·laboració en l’orquestració de l’oscaritzada banda sonora de The Artist.

En el terreny audiovisual, ha compost la sintonia d’algunes sèries televisives (Nissaga de poder, Laberint d’ombres, Mirall trencat i El cor de la ciutat), així com diferents muntatges teatrals dirigits per Sergi Belbel (TNC i CDN).

També ha estat el creador de la música oficial dels Campionats Mundials de Natació 2003 i 2013, i de la música per a celebrar el tricentenari, composta per a tres-cents cellos.

Albert Guinovart, pianista